Ruffier test

Három percen belül egy meghatározott magasságú lépcsőre kilencvenszer kell fellépni (egy fel- és visszalépés 2 mp. alatt).

Az alábbi feltételek szükségesek a teszt elvégzéséhez:

Lépcső magassága: A lépcső magasságát úgy kell megválasztani, hogy a próbázó lábszárának hosszához igazodjon. Fellépéskor az alsó és felső lábszár 90 fokos szöget alkosson.

Kérjük, az alábbiak szerint végezze el a tesztet!

Gyakorlás: A gyakorlás megkezdése előtt meg kell mérni az induló pulzust, majd ezt megismételni közvetlenül a gyakorlás befejezése után, majd pedig ezt követően egy perc múlva.Első mérés: A gyakorlás előtt tartson 5 perc pihenőt. A pulzusmérést ülő helyzetben végezze.

A pulzusszámlálást legkönnyebben pulzusmérő óra használatával végezhetjük el. Ennek hiányában a nyaki ütőéren lehet mérni úgy, hogy mutató és középső ujjunkkal az állunk alatt oldalt kitapintjuk a verőeret. Másodpercmutatós órán 20 mp-ig számoljuk a pulzust, majd megszorozzuk hárommal, így kapjuk az egy perc alatti pulzusszámot. Azért nem egy percig számláljuk, mert közben fokozatosan csökken a verésszám, így pontatlan értéket kapnánk.

Gyakorlás: három percen belül egy meghatározott magasságú lépcsőre kilencvenszer kell fellépni. Figyeljen rá, hogy minimum egy fel- és visszalépés történjen 2 másodperc alatt.

Második mérés: A pulzusmérést a gyakorlás után közvetlenül végezze el.

Harmadik mérés: Pihenjen egy percet, majd ülő helyzetben végezze el a harmadik pulzusmérést.

Please answer the necessary informaiton:

Egészség infografikák